Best der det gjelder: Kvalitet og levetid

1. sep. 2014 08.00.00

Best i test

Vorwerk beviser nok en gang at de ikke bare leverer produkter som gjør det godt i isolerte tester, men at de også innfrir forbrukernes skyhøye forventninger til de tradisjonelt særdeles sterke produktene.

Besparelser i bruk av materialer og løsninger er langt mer utsatt for slitasje over tid. Det kan derfor være dyrt å handle billig, noe de siste forbrukertestene Vorwerk har tatt del i har avslørt. Vorwerk produserer produkter med forventet lang levetid, en egenskap færre og færre produsenter ser ut til å verdsette, i sterk kontrast til kundene. Det kan derfor være verdt å se to ganger på kvaliteten til produktet når man først skal investere i noe nytt.

Enten det skal bakes, vaskes klær eller støvsuges, er man avhengig av funksjonelle elektroniske apparater. I dag gjelder det selv når man skal vaske vinduer eller gulv. Dessverre er det slik at mange produkter trekker sitt siste åndedrag en kort periode etter garantitidens utløp. En trebarnsmor på 37 år kan allerede være godt i gang med sin fjerde billigblender, mens hennes mor på 72 fortsatt tviholder på sin maskin fra 1970-tallet. Det fremstår dessverre som lite tilfeldig at produkter har en tendens til å ta kvelden akkurat når man som forbruker ikke lenger besitter noen rettigheter, og en del funn gjort de siste årene tyder dessverre på at dette er satt i system. Dette er spesielt betegnende for billigere produkter, men er faktisk også et problem blant dyrere aktører.

Derfor kan det være lurt (men ikke idiotsikkert) å legge litt ekstra midler i ditt neste husholdningsapparat, enten det er en støvsuger eller kjøkkenmaskin, istedenfor å falle tilbake på en billig løsning som viser seg å være kortvarig. Her er noen indikasjoner som finnes på hvilke produkter som kan egne seg for den kvalitetsbevisste forbrukeren.

anbefalinger
Sjekk disse kriteriene

Å velge en dyrere løsning i en flom av lavpristilbud kan vise seg å være verdt investeringen, men sjekk alltid at høyere pris gir seg utslag i godt håndverk, materialer og effekt. For en støvsuger er dette spesielt viktig, fordi nettopp dette husholdningsapparatet er en ekte forbruksvare. Den skal rives og slites i over mange år, og har mange tøffe utfordringer, enten det dreier seg om ren rengjøring eller påkjenninger gjort av fremmedlegemer og fysiske smeller. Barneleker og små gjenstander kan skape problemer som gjør at roterende deler blir skadet, og dermed gjør maskinen helt uegnet. Dersom enheten ikke har motorvernbryter kan dette resultere i overoppheting og en varm død for din støvsuger. Dersom enheten gjentatte ganger slår borti karmer, møbler og vegger kan det resultere i ujevne vibrasjoner som i sin tur kan skade elektronikken. Gode støtdempere er derfor viktig for denne type produkter, dersom man ønsker seg maskiner med lang levetid. Dette har selvfølgelig Vorwerk, i tillegg til børsteløse motorer, noe som sikrer en levetid som i mange tilfeller kan anses ekstraordinær.

Det er også viktig at ytre plastdeler og den bevegelige støvsugerslangen er av god kvalitet, slik at man ikke opplever unødige skifter av enkle forbruksdeler. Dersom alle disse kriteriene er tilfredsstilt, er sjansen stor for at du har gjort en god kjøpsbeslutning. Velg derfor din neste støvsuger med omhu, og la gjerne en av våre representanter vise deg hvorfor Vorwerks løsninger er overlegne. Du er også velkommen til å utforske tester og anmeldelser gitt gjennom uavhengige forbrukerportaler. Den som ikke har noe å skjule, kan som kjent trygt gjennomgå en test.

PS! Glem heller ikke at du, om nødvendig, har tilgang på rekvisita og reparasjoner i minimum 20 år etter at du har anskaffet en Vorwerk. Vi har vært i Norge siden 1953, og har til en hver tid komplett delelager og eget verksted i Larvik.

Posted in Nyheter Kobold av Trimakk ANS