Kobold VR200 omtalt av DinSide

10. jan. 2015 14.00.00

DinSide

Forbrukermagasinet DinSide har testet Vorwerks støvsugerrobot, og nok en gang har maskinen gjort seg fortjent til hederlig omtale.

I løpet av julen har DinSide omtalt vår robotstøvsuger ved to anledninger, og vi har tatt oss friheten av å gi et lite utdrag av de erfaringene som er blitt gjort. Lenke til de to opprinnelige sakene hos DinSide finner du selvfølgelig nederst i saken.

Takler terskler og teppekanter

DinSide har tidligere testet et relativt stort antall robotstøvsugere, og de kjenner derfor godt begrensningene som følger med de forskjellige robotstøvsugerne. De konkluderer i testen med at terskler mellom rommene, som i deres tilfelle er omtrent 1,8 cm, ikke er noe problem for Vorwerks siste robotstøvsuger. Det samme gjelder selvfølgelig overgangene fra glatte gulv til tepper.

Best på tepper og dyrehår

DinSide nevner også at robotstøvsugeren gjør en utmerket jobb på de glatte gulvene, ettersom kombinasjonen av suget og friksjonen fra børsten gjør maskinen høyst effektiv, men det er jo ikke der den store utfordringen ligger for robotene:

I tidligere tester har DinSide konkludert med at selv de mest kostbare robotstøvsugerne ikke har klart å konkurrere med deres egen Neato XV-15 når det kommer til å rengjøre tepper og fjerne dyrehår. I tilfellet Kobold VR200 har endelig Neato funnet sin likemann. Dette er muligens ikke så rart, ettersom Neato og Vorwerk har et tett samarbeid i utviklingen av robotstøvsugere, der Neato besitter stor know-how om programmering, mens Vorwerks ingeniører fortsatt er overlegne på utformingen av støvsugere. Vorwerk er derfor bedre enn konkurrentene i samme prisklasse på de vanskeligste områdene: tepper og dyrehår.

Best på tepper og dyrehår

Spennende oppdateringsmuligheter

En faktor som også taler i favør av vår robotstøvsuger, er mulighetene for spennende oppdateringer i fremtiden. DinSide trekker her frem at roboten vil få norske menyer i løpet av året, muligheten for ytterligere forbedret navigasjon, samt at de refererer til ubekreftede rykter om at fremtidige oppdateringer vil innebære mulighet for app-styring av maskinen.

DinSides test i sin helhet og se videoen de har laget fra testperioden, finner du ved å klikke her.

Vorwerk Kobold VR200 ble også i romjulen trukket frem som et godt kjøpetips blant robotstøvsugere.

Posted in Nyheter Kobold Robotstøvsuger av Trimakk ANS

* = Obligatorisk

Send kommentar

Navn* E-post*
Kommentar*