Kobold VR200 omtalt i tysk forbrukermagasin

2. des. 2014 09.00.00

Technikzuhase

Forbrukermagasinet Technikzuhause har sett nærmere på Vorwerks siste nyvinning innen robotstøvsugere, og de er, ikke overraskende, svært begeistret. Vi har oversatt gjennomgangen for deg som ikke er komfortabel med å lese den på tysk.

Originalteksten finner du her (side 25-27)!


Oversatt fra magasinet:

Technikzuhause testet i februar 2014 en Kobold VR100. Den viste oss utmerket sugeeffekt, brukervennlighet og et attraktivt design. Spesielt imponerende var evnen til navigering og den systematiske rengjøringen.

Technik zu Hause

Nå har etterfølgeren Kobold VR200 tatt med seg styrkene til VR100, og ytterligere forbedret en del områder. Kobold VR200 navigerer selvstendig gjennom leiligheten og rengjør tepper og harde gulv effektivt i logiske stier. Selv skitt i hjørner, langs veggen, eller inntil møbler håndteres normalt effektivt av Kobold VR200. Med den medfølgende fjernkontrollen kan den nå også styres fra sofakroken. Vorwerks nye mesterverk er tilgjengelig fra 15. september 2014 (24. november i Norge).

Nesten uten fysisk kontakt arbeider maskinen seg sti for sti fra rom til rom. Dette sikres ved hjelp av tre ultralydsensorer som oppdager hindringer i kombinasjon med den laserskanneren. Den roterende laserskanneren skanner omgivelsene 1.800 ganger i sekundet, noe som gir grunnlag for at maskinen unngår 98 prosent av alle hindringer.

Bane for bane

All informasjon som plukkes opp fra rommet lagrer robotstøvsugeren som et virtuelt kart, noe som i sin tur danner grunnlaget for en logisk og effektiv strategi for rengjøringen. Den intelligente og nøye planlagte ferden gjennom leiligheten baseres på SLAM-teknologi (Simultaneous Localization and Mapping), en teknologi som også benyttes i Googles førerløse biler. Den infrarøde fjernkontrollen forenkler også bruken ved at man kan slå den på, navigere eller sende den tilbake til basestasjonen. Med Eco-modusen økes også varigheten på bruken, og også dette kan selvfølgelig styres via fjernkontrollen. Hindringer opp til to centimeter i høyden er ikke noe problem for Kobold VR200, og med hjulenes nye "klatrehjelper" overvinnes hindringene enda litt enklere.

De tre fallsensorene gjenkjenner trappeavsatser og hindrer maskinen i å kjøre utfor. En veggsensor gir også ekstra støtte, som sikrer at roboten følger veggen med høy grad av presisjon. De roterende børstene med kombinasjonen av bust og myk plast sikrer sammen med den roterende hjørnebørsten optimal rengjøring helt inn i hjørnene.

Effektive fallsensorer

Den kraftige motoren er eksklusivt utviklet av Vorwerks egne ingeniører. Med sitt litiumbatteri har robotstøvsugeren opptil 90 minutters kapasitet, og på denne tiden dekker den ca 120 kvadratmeter. Dersom den er i ferd med å gå tom for strøm, flytter roboten seg selv til ladestasjonen for lading. Når dette er gjort kjører den tilbake der den sluttet for å fortsette jobben. Det nye støvkammeret er også forbedret, da dette er blitt langt enklere og mer hygienisk ved tømming. Dette kan tømmes ved å ta ut kammeret og tømme det ut, eller ved å støvsuge kammeret rent med din vanlige støvsuger. Dermed kan du nå tømme kammeret uten å komme i kontakt med støvet.

Oppsummert:

- Inkluderer fjernkontroll
- Tre ultralydsensorer
- Laserskanner
- Nær friksjonsløs navigering
- Spot- og Eco-programmer
- Klatrehjelper opp til 2 cm
- Batterilevetid opptil 90 minutter
- Tre fallsensorer
- Veggsensor

Dersom du kan tysk, og ønsker å lese gjennomgangen i sin opprinnelige stand, finner du den her:

http://www.technikzuhause.de/fileadmin/e-paper/TZH_e-paper_9-2014.pdf

Posted in Nyheter Kobold Robotstøvsuger av Trimakk ANS

* = Obligatorisk

Send kommentar

Navn* E-post*
Kommentar*