Kobold VR200 med ny "Testsieger"

3. des. 2014 09.00.00

Testsieger

Nok en gang har Vorwerks robotstøvsuger blitt testet, og nok en gang har anmelderne latt seg imponere.

Vi har oversatt testen hos www.testsieger.de der vår robotstøvsuger oppnår hele 94 av 100 mulige poeng og karakteren 1.3 og gjør den fortjent til betegnelsen "Sehr gut".

Originalteksten finner du her!

Oversatt fra nettstedet:

Test av Vorwerk Kobold VR200
av Michael Degner

- Batterilevetid opp til 90 minutter
- Lavt støynivå på 70dB
- Perfekt navigering med laserskanner
- Sterk sugeevne, fjerner selv dyrehår
- Hindrer sammenstøt ved hjelp av innovativ ultralydteknologi

Utviklingen innenfor robotstøvsugere har gått raskt. Tidligere var enhetene mer støvdistributører enn støvsugere, mens de i dag er blitt nokså pålitelige. Likevel har robotene vanligvis en del problemer, spesielt relatert til orientering i rommet og effektiv håndtering av hindringer og vanskeligheter. Det er på nettopp dette punktet at den nye Kobold VR200 skiller seg fra konkurrentene. Testsieger.de har hatt muligheten til å grundig teste robotstøvsugeren, og for å avsløre konklusjonen: Vi er veldig begeistret for mulighetene til VR200.

Levering og montering

I emballasjen til Vorwerk Kobold VR200 er - tillegg til selve enheten - en ladestasjon, en fjernkontroll, et F7-filter for finstøv, en hjørnebørste og et fire meter langt magnetbånd. I tillegg inneholder esken en mikro-USB til USB-kabel og et ark for hurtiginstrukser sammen med en utfyllende instruksjonsbok. Monteringen er rask og enkel - fest hjørnebørsten med magneten og sett på filteret på støvkammeret før den er klar til bruk.

Delikat innpakning

Først må enheten bruke én til to timer i ladestasjonen, slik at det innebygde litium-ion-batteriet lades opp. Etter drøyt halv lading, er enheten så klar til bruk. Når det i fremtiden kommer oppdateringer til Kobold VR200, kan man benytte den medfølgende USB-kabelen. Man legger da en zip-fil med oppdateringen på en USB-minnepenn og kobler den til maskinen gjennom kabelen før man følger instruksjonene på skjermen. Dermed har Vorwerk muligheten til å komme med fremtidige forbedringer av Kobold VR200.

Navigasjon

For å unngå at Kobold VR200 blir desorientert har Vorwerk utstyrt med hele 14 imponerende sensorer. På toppen av enheten er det en roterende laseskanner, som roterer 360 grader fem ganger i sekundet. Den skanner så et område med en radius på fire meter og deler opp rommet i firkanter, som den så suksessivt arbeider seg gjennom. Dersom objekter overses av den roterende laserskanneren, plukkes dette opp av de innebygde ultralydsensorene. Dette sikrer også at ikke enheten ukritisk setter fart inn i vegger og skap. VR200 setter derimot ned farten og berører hindringer forsiktig med kontaktsensorene i støtfangeren.

Roboten lagrer all informasjon den kommer over i et virtuelt kart over rommet. Vi ble imponert over hvor trygt Kobold VR200 navigerte gjennom vårt kontor, der den beveger seg fra kvadrat til kvadrat mens den husker vegger, stoler og bord. Den tar først sidene, deretter området i midten. Dermed er robotstøvsugeren langt mer effektiv enn sine konkurrenter, som ofte arbeider på kryss og tvers av rommet.

Mindre hindringer, som kabler eller tepper, representerer vanligvis ikke et problem for Vorwerk Kobold VR200. Takket være en uttrekbar klatrehjelper på dekkene klatrer roboten enkelt over hindrene. Dette fungerer veldig bra i praksis, og under vår langvarige test viklet den seg fast i kabler kun én eneste gang, noe som i seg selv er imponerende. Vorwerk angir at høyden på hindringene kan være opptil 20 millimeter.

Klatrehjelper

Resultat av rengjøringen

Resultatet av støvsugingen er lett synlig. Børstevalsen med kombinasjonen av stiv bust og gummi sørger for pålitelig fjerning av korn av salt og sukker. Smuss som brødsmuler og hår er heller ikke noe problem. En klar fordel er D-formen, som gir maskinen et klart fortrinn på sine runde konkurrenter når det kommer til problemområder som hjørner og lister. Den magnetfestede hjørnebørsten i fremre høyre hjørne gjør også at smuss inntil veggen eller rundt bordben flyttes til midten av enheten, der de blir absorbert. På denne måten blir rengjøringen meget grundig. Den eneste ulempen er at maskinen ikke er utstyrt med eget HEPA-filter.

Smulefritt resultat

Praktiske opplysninger: Dersom man har områder som støvsugeren skal unngå, kan dette området avgrenses med det medfølgende magnetbåndet. Dermed kan man la støvsugeren arbeide uten å være bekymret for om man har lukket dørene. I tillegg til standardmodus, der alle rommene rengjøres, har maskinen også et eget spot-program. Dette er egnet for mindre rom og områder. Ved å bruke den medfølgende fjernkontrollen kan også maskinen enkelt manøvreres manuelt. Robotstøvsugeren er også nokså stillegående. Særlig når den opereres i Eco-modus hører man lite fra den når man er i naborommet og lukker døren. Strømforbruket går da også ned fra 70 til 50 watt. Dermed varer batteriet enda litt lenger, opp til omtrent 90 minutter. Skulle den gå tom for strøm underveis, kjører den selvfølgelig selv tilbake til ladestasjonen for lading.

Tømming og vedlikehold

Maskinen tømmer dessverre ikke seg selv, så nå og da må støvkammeret tømmes manuelt. Støvbeholderen har en kapasitet på 530 milliliter, og kan enkelt fjernes og tømmes. I tillegg kan man velge å støvsuge tom støvbeholderen gjennom et hull på toppen ved hjelp av en vanlig støvsuger. Sensorene bør rengjøres regelmessig med en tørr klut.

Enkel tømming

Positivt

- Meget god sugeevne
- Klatrehjelperne for forsering av hindringer
- Lett å rengjøre
- Mulighet for fremtidige oppdateringer
- Klar til bruk ved levering
- Enkel å bruke
- Lang batterilevetid i Eco-modus
- Veldig stille, spesielt i Eco-modus
- Utmerket orientering i rommet

Negativt- Intet HEPA-filter
- Høy prisKonklusjon

Vorwerk Kobold VR200 er en robotstøvsuger i toppklasse. Evnen til å orientere seg i rommet har vært inspirerende. Enheten arbeider selvstendig og leverer et overbevisende resultat. Den systematiske tilnærmingen gir den fortsatt et stort fortrinn i forhold til konkurrentene. Et annet høydepunkt er evnen til å klatre over hindringer. Lave barrierer forseres enkelt av Vorwerk Kobold VR200. I tillegg er den enkel å sette sammen til første gangs bruk og enkel å betjene fra første stund. Pakken kommer selvfølgelig til en høy pris, og Vorwerk Kobold VR200 er priset til NOK 7.490,-.Dersom du kan tysk, og ønsker å lese teksten i sin opprinnelige stand, finner du den her:

http://www.testsieger.de/testberichte/vorwerk-kobold-vr200.htm l

Posted in Nyheter Kobold Robotstøvsuger av Trimakk ANS

* = Obligatorisk

Send kommentar

Navn* E-post*
Kommentar*